Як студенту влаштуватися на роботу після закінчення ВНЗ?

8 Лип 2021
727

Робота мрії і спеціальність як покликання – зовсім не міф і не рожеві окуляри. Це реальність, яка багато в чому залежить від самого студента. Так, є труднощі ринку працевлаштування, і так, в цілому ситуація не дуже сприяє до високих заробітків на старті. Але головне правило ринку ніхто не відміняв: на хорошу пропозицію завжди буде попит.

 

Коли потрібно починати шукати роботу?

Ніколи не пізно. Ця фраза доречна, але в ситуації з роботою для студентів сміливо можна додати – ніколи не рано. Якщо була можливість зануритися в світ практики на перших курсах, здорово, що ви нею скористалися. Якщо ні – не зволікайте. Вивчайте попит, аналізуйте ринок праці за вашою спеціальністю, дивіться, шукайте і стукайте.

Особливо хочеться зупинитися на моменті – стукайте. Мій брат відразу ж після отримання диплома економіста влаштувався на перше-ліпше місце з мінімальною зарплатою і паралельно оббивав пороги кращих фінансових установ і банків регіону. Чесно говорив: так, немає досвіду, але я вам дам більше ніж будь-який досвідчений фахівець, тому що є бажання.

Через декілька років він увійшов до складу регіональних управлінців одного з банків. Цьому передував неоплачуваний випробувальний термін, ненормований робочий день, переїзди. Але результат не змусив себе чекати і цілком виправдав всі моральні і матеріальні витрати.

Висновок. Використовуйте будь-яку можливість для пошуку роботи мрії ще до отримання диплома. Влаштовуйтеся на стажування, шукайте варіанти аутсорсингу, стежте за вакансіями. Як тільки диплом на руках – відкладіть відпустку і приступайте до дій. Однак якщо такий сценарій не про вас, повертаємося до початку пункту – ніколи не пізно.

Де розміщують вакансії?

В Україні є величезна кількість гідних ресурсів з пошуку роботи:

  1. Кожен студент чув про Work.ua, Hh, jobs.ua. Це класика жанру з тисячами вакансій.
  2. Є альтернативний традиційний варіант – центр зайнятості та база вакансій на ньому.
  3. Багато великих компаній і державні структури розміщують інформацію про вакантні посади на своїх офіційних сайтах. До речі, непогано б моніторити такі ресурси вже на останньому курсі, в проміжку між написанням дипломів.
  4. Сарафанне радіо. Старий добрий метод, який рідко підводить. Запитуйте, цікавтеся і не соромтеся озвучувати, що ви в пошуку роботи. Чим більше людей знає, тим ширше інформаційне охоплення.

І знову екскурс в рубрику «Стукайте». Зі своєю подругою я познайомилася за дивних обставин. Молоденька безглузда дівчинка щодня протягом двох тижнів приходила під офіс, чекала мого шефа і просила взяти її на безкоштовне стажування просто так, на будь-яких умовах. Хоча б три дні на тиждень. Вона готова була мити підлоги і носити каву, про що прямо говорила. На питання, навіщо тобі це, відповідь була однозначною – вчитися у найкращого адвоката міста.

Мені здається її пожаліли. Але взяли. Каву варила відмінну, і в перервах поступово стали довіряти «перекладання паперів». Вона просилася на засідання, постійно цікавилася, що почитати, пропонувала любу допомогу. Так три літніх місяці безкоштовної, пекельної роботи до 23.00. Звичайна дівчинка з села в результаті продовжила навчання в Сорбонні і в світлі останніх подій країни там же і залишилася жити. Це шлях не про Попелюшку, а про наполегливість і чітке розуміння, що хороша робота з неба не падає.

Навіть якщо роботодавцям не потрібні зараз співробітники, вони завжди звернуть увагу на перспективні особистості. Перспектива не завжди дорівнює досвіду. Його відсутність – можна поправити. А бажання працювати незамінне.

 Що заважає випускникам знайти хорошу роботу?

На першому місці прийнято вказувати об’єктивні обставини: депресивний регіон, відсутність нових робочих місць, спад виробництва. Це зрозуміло, такі фактори дійсно мають місце бути. Однак є хороша фраза: роби що повинен і будь що буде.

Випускник повинен, перш за все, скласти резюме: якісне, вичерпне, за найкращими канонами. Його відсутність або неграмотне заповнення – перший бар’єр. Є маса інструкцій, як це зробити, і навіть безкоштовні лекції. Гугл в допомогу.

Перешкода – небажання розвиватися і братися за роботу «з низів». Амбіції повинні зіставлятися можливостям. Ніхто не говорить, наприклад, все життя працювати в архіві суду і навіть не дивитися на штатну одиницю помічника судді. Але місяць-два роботи цілком можна розцінювати, як «себе показати і на людей подивитися».

Заважає невпевненість. Всі мега фахівці були недосвідченими, без стажу роботи і рекомендацій. Це не ганьба, і не порок. Тому голову вище і вперед демонструвати свою готовність підкорювати світ. Випускники часто передчасно опускають руки. Даремно. А поки ви ще вчитеся, звертайтеся в компанію «Світ Знань». Ми підготуємо будь студентські роботи і звільнимо ваш час для більш важливих справ.

Потрібна допомога у написанні роботи?
Звертайтесь за допомогою до наших спеціалістів і ми виконаємо будь-яке завдання

    Ви погоджуєтесь з правилами користування сервісом та даєте згоду на обробку персональних даних

    Популярні питання

    Ціна на роботи на замовлення узгоджується з кожним замовником окремо. Адже на кінцеву вартість впливає величезна кількість факторів, зокрема: вид студентської роботи (реферат коштує дешевше за курсову роботу, а ось вартість дипломної роботи обійдеться дорожче ніж написання курсової роботи), спеціальність та тема дослідження, термін, за який необхідно виконати курсову роботу чи іншу письмову працю, від складності через призму унікальності роботи тощо. Однак, в будь-якому випадку реферати курсові дипломні на замовлення у нас коштують менше ніж у конкуруючих компаній.

    Якщо вас цікавить написання курсової роботи чи дипломні роботи на замовлення залишайте заявку нашим менеджерам. Зробити це можна телефоном, через зручний для себе месенджер, або ж у нашому офісі в столиці. Ми подбали, щоб співпраця з нами приносила виключно задоволення кожному клієнту.

    Внести оплату за замовлення в компанії “Світ Знань” ви можете шляхом грошового переказу на безготівковий рахунок компанії, або ж готівкою в нашому офісі. Звертаючись до нас ви можете не сумніватися в тому, що робота буде виконана якісно (всі вимоги та побажання наукового керівника будуть враховані) і вчасно. Правки є безкоштовними, якщо вони здійснюються в межах узгодженого плану тексту дипломної роботи, курсової, магістерської роботи на замовлення.

    Так, саме тому ми можемо бути корисними для замовників із різних куточків України. Відповідно до умов співпраці з нами ви можете замовити виконання роботи онлайн, сплатити за неї через Приват24 чи інші додатки та отримати готове замовлення в зручний для себе месенджер.

    Ціна узгоджується із замовником після залишення заявки, однак перед тим, як автор компанії приступить до написання роботи, тому стосовно цього нюансу ви можете не перейматися. Алгоритм дій наступний – спочатку ви залишаєте заявку щодо роботи, потім менеджер узгоджує з вами всі деталі (термін виконання курсової роботи на замовлення, термін виконання та кількість сторінок диплому тощо), далі – підбирає автора, який впорається з роботою якнайкраще та узгоджує ціну.

    Якщо остання влаштовує замовника, то він вносить передплату в розмірі 50% й автор починає працювати над роботою на замовлення. Залишок за вартість роботи вноситься після того, як вона буде готова до відправлення автором. Правки в межах плану входять в ціну – для замовника це дуже зручно.

    Ні, оскільки для нас є важливою репутація обох сторін. Студенти, які замовляють курсові роботи, написання дипломної роботи тощо не знають хто саме готує для них роботи, в той же час вони можуть не сумніватися в тому, що робота виконується фахівцем, який має за плечима досвід роботи в певній сфері. А автори не знають для кого саме та для його ВНЗ вони пишуть роботу. Спілкування відбувається виключно через менеджерів. Проте стосовно оперативності комунікації можете не хвилюватись – менеджери все вирішують швидко.

    Так, наша компанія виконує роботи на замовлення, і у нас є банк готових робіт. Адже для нас є важливим, щоб на захисті в студента не було жодних проблем. Всі дипломні роботи, кожна курсова робота нашого авторства являють собою результат самостійного дослідження, не містять плагіату, є актуальними тощо. Вартість студентських робіт такого рівня є вищою, однак результат точно буде задовільним та дозволить студенту досягти поставленої перед ним мети.

    Про те, що нам можна довіряти свідчать численні відгуки клієнтів. Почитати такі відгуки клієнтів компанії можете на сайті нашої компанії чи на різних незалежних ресурсах. Всі роботи наших авторів виконуються вчасно, відрізняються бездоганність й при цьому ціна вашого завдання є завжди доступною.

    Right Menu Icon

    Залишіть свої контакти та наш менеджер зв'яжеться з Вами

      Оставьте свои контакты и наш менеджер свяжется с Вами