Провал захисту диплома – як бути студенту?

14 Кві 2022
1 734

Дипломна робота в руках і можна розслабитись? Як би не так! Попереду ще захист. І він може бути провальним. Наприклад, за статистикою, 5% студентів до нього просто не доходять або провалюються на захисті. Що робити і як робити – залежить від причин провалу. Давайте розберемося.

 

Чому можна не захистити диплом?

Усі причини поділяються на дві великі групи – не зміг за особистими обставинами чи через непередбачені ситуації.

  1. Не встиг підготуватися.

Так буває. Диплом написати непросто. З порожнім листом А4 не прийдеш. Тому варіант один – чесно зізнатися. А далі результат подій залежить від обставин та лояльності комісії. Можливе перенесення дати на вересень наступного семестру. Як варіант – академ. відпустка.

Якщо причина поважна – хвороба, складні сімейні обставини, реабілітація – члени комісії підуть назустріч та призначать іншу дату, можливо, навіть з іншою групою. Але треба буде надати докази шанобливості.

  1. Не прийшов на захист.

Це із серії небажаних причин. Якщо були поважні передумови, буде сценарій, як у минулому пункті. Якщо просто не прийшов – незадовільна оцінка, відрахування із правом написати новий диплом та захистити його протягом наступних трьох років.

  1. Не отримав допуску до захисту.

Погано. Причин може бути кілька:

  • відвертий плагіат;
  • така ж робота вже захищалася у цьому ВНЗ;
  • безграмотність;
  • невідповідність теми, розділів, структури;
  • відсутність оформлення;
  • неактуальна література та неправдиві дані.

Тобто причиною недопуску може стати будь-яке грубе порушення вимог дипломної роботи.

У цю категорію входить негативний відгук рецензента. Проти авторитетів наукової думки складно піти, тож шансів на захист немає. Можна спробувати встигнути усунути недоліки, але це залежить від кількості часу, який у вас є, а також лояльності рецензента.

Якщо усунути недоробки не вдалося, студент отримує довідку про закінчення ВНЗ та право повторно захиститись протягом трьох років

Якщо студент провалився на захисті?

Це найприкріша причина, коли, начебто, ось диплом на руках, залишилося його відстояти. Але студенти вмудряються і тут не витягнути. Чому?

  1. Зневажливе, недбале ставлення – є і є, навіть читати не буду. Тобто банальна непідготовленість.
  2. Аморальна, образлива поведінка на захисті на адресу членів комісії, грубе порушення принципів моральної етики. Наприклад, відверто п’яний вигляд «заваленого» на захист студента ніхто не проігнорує, як і грубощі на свою адресу.

3. Переляк, паніка. Страх публічних виступів у всьому світі лідирує після страху смерті. І студент може просто запанікувати. Члени комісії враховують хвилювання. Тут головне – не втекти у сльозах, не зникнути – інакше вони нічим не допоможуть.

4. Плагіат. Це бич номер один у сучасній науці. І якщо на захисті виявиться, що такий диплом уже був, один в один – нахабство як друге щастя не спрацює.

В іншому варто відзначити, що особиста ворожість викладачів рідко впливає на провал захисту. Низькі оцінки – так, але щоб повний провал – це потрібно дуже постаратися. Точніше, навпаки, палець об палець не вдарити.

У будь-якому випадку треба пам’ятати, що диплом має «термін придатності», а студент, який провалив захист, має три роки, щоб повторно захиститися і врятувати роки навчання

Як не допускати помилок на захисті?

Не помиляється той, хто нічого не робить. Але елементарні правила та запобіжні заходи допоможуть уникнути дурних, необов’язкових помилок. Наша рекомендація – співпрацюйте з науковим керівником та домагайтеся передзахисту. Останнім часом цей етап ігнорується. І студенти часто користуються можливістю одразу прийти на «фінал». Потім трапляються несподівані сюрпризи, які завершуються перенесенням дати захисту.

Успішний захист потребує знання дипломної роботи. Акценти, які треба опрацювати:

  • статистика, дати, цифри;
  • нові терміни;
  • пояснення актуальності;
  • аргументація гіпотези;
  • відповіді на питання про літературу;
  • висновки.

Іноді, щоб отримати гарне уявлення про дослідження, досить прочитати його кілька разів. Іноді потрібно приділити більше часу. Завдання – щоби члени комісії не засумнівалися в самостійному написанні.

Ще одна порада – приділити час доповіді та презентації. Все, що не написано, не дописано, незрозуміло викладено, можна акуратно компенсувати слайдами та поясненнями. Не забувайте, що презентація та доповідь мають йти в унісон. Для цього потрібні репетиції. І насамкінець, не забувайте про моральний настрій. Більше впевненості (не плутати з самовпевненістю) та віри у власні сили. У вас на руках найкраща дипломна робота, залишилася справа за малим.

А щоб дипломна робота справді була найкращою, звертайтеся до справжніх професіоналів. У компанії «Світ Знань» можна замовити дипломні роботи та проекти будь-якої складності на будь-яку тему. Якість, безкоштовні доробки та супровід до захисту – гарантуємо!

Потрібна допомога у написанні роботи?
Звертайтесь за допомогою до наших спеціалістів і ми виконаємо будь-яке завдання

    Ви погоджуєтесь з правилами користування сервісом та даєте згоду на обробку персональних даних

    Популярні питання

    Ціна на роботи на замовлення узгоджується з кожним замовником окремо. Адже на кінцеву вартість впливає величезна кількість факторів, зокрема: вид студентської роботи (реферат коштує дешевше за курсову роботу, а ось вартість дипломної роботи обійдеться дорожче ніж написання курсової роботи), спеціальність та тема дослідження, термін, за який необхідно виконати курсову роботу чи іншу письмову працю, від складності через призму унікальності роботи тощо. Однак, в будь-якому випадку реферати курсові дипломні на замовлення у нас коштують менше ніж у конкуруючих компаній.

    Якщо вас цікавить написання курсової роботи чи дипломні роботи на замовлення залишайте заявку нашим менеджерам. Зробити це можна телефоном, через зручний для себе месенджер, або ж у нашому офісі в столиці. Ми подбали, щоб співпраця з нами приносила виключно задоволення кожному клієнту.

    Внести оплату за замовлення в компанії “Світ Знань” ви можете шляхом грошового переказу на безготівковий рахунок компанії, або ж готівкою в нашому офісі. Звертаючись до нас ви можете не сумніватися в тому, що робота буде виконана якісно (всі вимоги та побажання наукового керівника будуть враховані) і вчасно. Правки є безкоштовними, якщо вони здійснюються в межах узгодженого плану тексту дипломної роботи, курсової, магістерської роботи на замовлення.

    Так, саме тому ми можемо бути корисними для замовників із різних куточків України. Відповідно до умов співпраці з нами ви можете замовити виконання роботи онлайн, сплатити за неї через Приват24 чи інші додатки та отримати готове замовлення в зручний для себе месенджер.

    Ціна узгоджується із замовником після залишення заявки, однак перед тим, як автор компанії приступить до написання роботи, тому стосовно цього нюансу ви можете не перейматися. Алгоритм дій наступний – спочатку ви залишаєте заявку щодо роботи, потім менеджер узгоджує з вами всі деталі (термін виконання курсової роботи на замовлення, термін виконання та кількість сторінок диплому тощо), далі – підбирає автора, який впорається з роботою якнайкраще та узгоджує ціну.

    Якщо остання влаштовує замовника, то він вносить передплату в розмірі 50% й автор починає працювати над роботою на замовлення. Залишок за вартість роботи вноситься після того, як вона буде готова до відправлення автором. Правки в межах плану входять в ціну – для замовника це дуже зручно.

    Ні, оскільки для нас є важливою репутація обох сторін. Студенти, які замовляють курсові роботи, написання дипломної роботи тощо не знають хто саме готує для них роботи, в той же час вони можуть не сумніватися в тому, що робота виконується фахівцем, який має за плечима досвід роботи в певній сфері. А автори не знають для кого саме та для його ВНЗ вони пишуть роботу. Спілкування відбувається виключно через менеджерів. Проте стосовно оперативності комунікації можете не хвилюватись – менеджери все вирішують швидко.

    Так, наша компанія виконує роботи на замовлення, і у нас є банк готових робіт. Адже для нас є важливим, щоб на захисті в студента не було жодних проблем. Всі дипломні роботи, кожна курсова робота нашого авторства являють собою результат самостійного дослідження, не містять плагіату, є актуальними тощо. Вартість студентських робіт такого рівня є вищою, однак результат точно буде задовільним та дозволить студенту досягти поставленої перед ним мети.

    Про те, що нам можна довіряти свідчать численні відгуки клієнтів. Почитати такі відгуки клієнтів компанії можете на сайті нашої компанії чи на різних незалежних ресурсах. Всі роботи наших авторів виконуються вчасно, відрізняються бездоганність й при цьому ціна вашого завдання є завжди доступною.

    Right Menu Icon

    Залишіть свої контакти та наш менеджер зв'яжеться з Вами

      Оставьте свои контакты и наш менеджер свяжется с Вами